Dit pareltje van romaans-gotische architectuur kent een bijzonder rijk verleden

 

De gezusters Harlindis en Relindis bouwden hier reeds in de 8ste eeuw een houten kerkje.  De Romaanse middenbeuk met de houten zoldering,  het gotische koor, de muurschilderingen uit de 14de eeuw en de kleefsteen, er valt hier heel wat geschiedenis te ontdekken.

Aan Aldeneik zijn tal van wonderen en legenden verbonden. Reserveer een stadsgids voor een groepsbezoek of koop de cultuurbrochure Maaseik-Aldeneik, en ga zelf op ontdekking.

Wist-je-datje :

Aan het Leugenbrugje in Aldeneik is een legende verbonden. Harlindis en Relindis gingen op zekere dag naar de Maas om keien te halen, die moesten dienen voor een bloemenmozaïek in de kerk. Uit angst voor hun vader verborgen ze de keien in hun voorschoot. Toen hun vader Adelhart hen vroeg wat ze verborgen hielden, antwoordden ze bang ;”Bloemen”. En zowaar, toen ze hun voorschot moesten openen, bleek hij gevuld met rozen.

In de periode van 1 mei tot en met 30 september (van woensdag tot en met zondag) kan je tussen 9 en 17 uur, vanuit het portaal een blik werpen op het interieur van de kerk.

Vindt u dit interessant?

Share it here
Sint-Annakerk Hamontweg
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?