In het voormalige Ursulinenklooster aan de Boomgaardstraat is het John Selbachmuseum gevestigd. 

Het museum bestaat uit 4 verdiepingen! De bezoeker maakt bij zijn rondgang door het museum een culturele reis door de tijd.

Op de parterre vind u o.a. de "voormalige "refter en de z.g. "stijlkamers", voorheen de "burelen" van de Zusters Ursulinen, nu geheel ingericht door John Selbach.
Op de eerste en tweede verdieping ziet u de schilderijencollectie van de JohnSelbachStichting s.o.n. (stichting van openbaar nut). Op de eerste verdieping is de "oudere"kunst te bezichtigen. Dit zijn vooral schilderijen uit de 17e eeuw. Op de tweede verdieping vindt u vooral 19e eeuwse schilderijen, z.g. de"Romantiek".

Een stelregel van John was altijd: Het moet mooi zijn, geen nare onderwerpen "er is al genoeg narigheid in de wereld!!"

Op de derde verdieping kunt u het poppenmuseum bekijken, dat zich 10 jaar in Maastricht bevond, onder leiding van gastvrouw Corinne.

Naast de antieke poppen vind je er verder ook meubeltjes, teddyberen, treintjes en andere tuttels en frutsels.

 

Vindt u dit interessant?

Share it here
John Selbachmuseum Boomgaardstraat 20
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?
Prijs

Volwassenen : € 7,50

Groepen (+20 pers), 65+ : € 6

Jongeren (-12 jaar) : € 3,50

Elke eerste zaterdag van de maand is het museum geopend voor individuele bezoekers van 11u00 tot 15u00 (oktober-maart); van 11u00 tot 16u00 (april, mei, juni en september).

Tijdens de kunstroute zijn de benedenverdieping, de speciale selectie en de stijlkamers te zien van vrijdag t/m zondag van 13u tot 18u. Meer info: https://www.harlindisrelindis.be/kunstroute.

Voor groepsbezoeken kan u mailen naar: chantal.vanlommel@maaseik.be. 

John Selbachmuseum

Telefoon nummer
+32 89 62 20 00